PRESSMEDDELANDE Nominering till GötaPriset

Ålberga och Stavsjö 2017

Projektet ”Landsbygdsutveckling kräver helhetssyn.” är nominerad till GötaPriset

Diplom GÖTA Priset 2017 Nominering

Beskrivning av projektet
Kiladalens Utveckling AB har tagit ett mycket innovativt helhetsgrepp på utvecklingen av bygden. Vi har startat Sveriges första digitala lanthandel och är motorn bakom en servicepunkt med bland annat SFI-undervisning och sjuksköterskemottagning och planerar nu att bygga hyresbostäder i anslutning till servicepunkten. Helhetssynen och de nya idéerna kring service utmärker arbetet med landsbygdsutveckling i Kiladalen.

Nominerat projekt kommer att presenteras på Kvalitetsmässan den 14-16 november på Svenska Mässan i Göteborg. Kvalitetsmässan är Europas största konferens och fackmässa om verksamhets- och samhällsutveckling.

GötaPriset har sedan 1989 delats ut till Sveriges bästa utvecklingsprojekt i offentligt sektor. Förutom äran belönas det vinnande projektet med en prischeck på 150 000 kronor.

Vinnaren av GötaPriset utses av en jury bestående av I juryn ingår Eva Hessman, stadsdirektör Göteborgs Stad, Ann-Sofi Lodin, regiondirektör Västra Götalandsregionen, Per-Arne Andersson, direktör Sveriges Kommuner och Landsting, Mats Deleryd, vd SIQ, Lars Bäckström, landshövding Länsstyrelsen i Västra Götaland, och Henrik Edman, vd Kvalitetsmässan.

Bakom GötaPriset står Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Sveriges Kommuner och Landsting, Institutet för Kvalitetsutveckling – SIQ och Länsstyrelsen i Västra Götaland.

För ytterligare information kontakta:

Gunnar Casserstedt